Clean eating: 4 tips om mee te starten

Blog

Clean eating: 4 tips om mee te starten

Gepost op 16-12-2014

Gezond eten is niet altijd makkelijk. Je wordt continu blootgesteld aan ongezonde snacks op je werk, in de supermarkt en op het treinstation. Clean eating houdt in dat je zo natuurlijk mogelijk eet. Je porties bestaan uit de juiste grootte en verhoudingen van de macro's (koolhydraten, eiwitten, vetten) en micro's (vitaminen, mineralen, sporenelementen). Ontdek hieronder 4 tips om clean te eten

1- Puurste vorm

Kies altijd voor de puurste vorm van het voedsel. Dus eet liever een verse perzik, dan perzik met siroop uit een blik of perzik jam. Zodra voedsel in een fabriek terecht komt wordt er 9 van de 10 keer wat (slechts) aan toegevoegd. Producten die je dus rechtstreeks van de boer koopt zijn het best. Bespaar jezelf tijd tijdens het boodschappen doen in de supermarkt door alleen de versafdeling te bezoeken. Laat die talloze schappen met bewerkte producten lekker voor at ze zijn.

2- Skip Alcohol

Bij Clean eten is het ook belangrijk wat je drinkt. Water, groene thee en zwarte koffie (met mate) zonder suiker zijn de drankjes waar het dagelijks om draait. Drink bij elke maaltijd minimaal 1 glas water of groene thee zonder suiker. Alcohol kan je het best zoveel mogelijk laten staan. Bewaar het alleen voor speciale gelegenheden. Alcohol heeft namelijk geen voedingswaarde voor je lichaam maar wel veel calorieën.

3- Eet regelmatig

Voeding is belangrijker dan je mobiele telefoon. Helaas vergeten mensen sneller een maaltijd te nuttigen dan hun mobiel mee te nemen. Regelmatig kleine porties eten houd je bloedsuiker spiegel stabiel en je verbranding aan de gang. Ook verlaagt regelmatig eten de kans dat je honger krijgt. En we weten wat er kan gebeuren als je met honger thuis de voorraadkast opentrekt of de supermarkt induikt. Probeer 4-6 kleine maaltijden per dag te eten om die "dirty" aanvallen tegen te gaan.

4- Plan je maaltijden

Het gevaar van iets ”slechts” eten schuilt vaak in het slecht plannen van je maaltijden. Als je niet weet wat je 's middags gaat eten en de honger komt opzetten, dan kies je sneller voor iets slechts. Plan je maaltijden en bereid ze desnoods voor als het nodig is. Ben je veel onderweg zorg dan voor Clean Eating Snacks zoals ongezouten noten of fruit. 

Inspireer een ander door hieronder jouw favoriete clean eating maaltijden te vermelden.