3 tips om een hongergevoel te voorkomen

Blog

3 tips om een hongergevoel te voorkomen

Gepost op 22-12-2014

1- DRINK REGELMATIG.

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar bij veel mensen komt het hongergevoel voort uit een te lage vochtinname. Dus je denkt dat je honger hebt, maar eigenlijk schreeuwt je lichaam naar vocht. Hoe actiever je bent, des te meer vocht heb je nodig. Drink dus bijvoorbeeld elke 2 uur een glas water. Heb je een hongergevoel? Ga dan eerst na of je voldoende hebt gedronken die dag. Als je twijfelt drink dan eerst een flink glas water, wacht 20 minuten en beslis dan pas of een maaltijd nog noodzakelijk is. Je kan je wel voorstellen wat het verschil is in calorieën als je elke keer een maaltijd gaat eten terwijl een glas water al voldoende kan zijn :)

2- EET EIWITTEN EN VETTEN IN IEDERE MAALTIJD.

Ken je dat? Je hebt een half uur geleden wat gegeten en je hebt nu alweer honger. Probeer dan eens wat meer eiwitten en vetten aan je maaltijd toe te voegen. Eiwitten geven meer een verzadigd gevoel en vetten verplaatsen zich trager door je lichaam. 

3- TIME JE ETEN.

Er is geen simpelere manier om honger te voorkomen dan door je eetmomenten te timen. Je hebt verschillende (gratis) apps (Simple Meal Reminder) die je helpen te herinneren dat het tijd is om te eten. Vaak vergeten we door onze drukke schema’s en werkdruk om te eten. Hier word je zelf niet vrolijker van maar het zal op den duur ook je prestaties ten slechte komen en daar word je baas weer niet blij van. Als je dus zo’n baas hebt die vind dat je door moet werken leg hem/haar dan uit dat het in jullie beide voordeel is dat je op tijd eet.

Op welke manier voorkom jij een hongergevoel? Laat het hieronder weten.

health blog