Interview: Sol Wortelboer

Blog

Interview: Sol Wortelboer

Gepost op 25-11-2014

Sol Wortelboer knalt op dit moment van je beeldscherm af als presentator van de muziekzender Xite. Deze sportieve Amsterdammer was eerder presentator van Peking Express (net5) en te zien op Comedy Central. Hij is dol op reizen en en droomt ervan om ooit een eigen bedrijf in het buitenland te hebben. Ik heb deze vrolijke hunk vijf vragen gesteld om erachter te komen hoe hij in shape blijft.

Wat eet je voor je workout?

Het liefst een bak geitenyoghurt met muesli. Er moet minimaal 1 stuk fruit in zitten en dat is dan meestal kiwi of banaan. Als ik in de avond train dan eet ik altijd pasta met kip. Die maakt mijn vriendin altijd voor me (big smile van Sol) en als ze er niet is dan haal ik een pasta salade bij de AH. Sowieso probeer ik rondom mijn training zoveel mogelijk proteïne te scoren zoals kip, avocado en tonijn.

Wat is je favoriete oefening/trainingsmethode?

Optrekken en opdrukken zijn mijn favoriete oefeningen. Ik kon ooit 100x achter elkaar opdrukken voor een weddenschap:) Het liefst doe ik diamond pushups of military pushups. Om nog sneller resultaat te behalen gebruik ik pushup bars zodat ik dieper kan zakken.

Wat voor gear gebruik je tijdens het sporten?

Mijn telefoon gaat mee zodat ik kan luisteren naar goede up tempo house. Bij het optrekken gebruik ik handschoenen tegen de eelt. Nike Barefoot zijn mijn favo schoenen. Ze zitten als een sok om je voet, zijn superlicht en je maakt echt contact met de ondergrond. Ik heb gelezen dat hoe minder zool onder je voet zit des te beter is dat tijdens het hardlopen. Mijn runs track ik met de running app Sports Tracker.

Met welke maaltijd zondig je het liefst?

( begint hard te lachen en krijgt een big smile op zijn gezicht)

Gewoon een dikke vette hamburger, het liefst met een paar doorgebakken frietjes erbij. En dan praat ik het achteraf goed tegen mezelf dat het gewoon brood met vlees is...hehe.

Wat is jouw  (geheime) truc om fit te blijven

Het is een combinatie van goed eten en bewegen. Een beetje "low down on the carbs" en niet non stop bank hangen. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet. Zwemmen, wandelen, yoga, het liefst zo divers mogelijk want het is allemaal goed voor je.

Laat hieronder weten wat jouw antwoorden op mijn vragen zijn en inspireer een ander