7 superfoods die je helpen tijdens het sporten

Blog

7 superfoods die je helpen tijdens het sporten

Gepost op 14-10-2014

Om op je best te kunnen presteren zal je het best moeten eten. Het Amerikaanse Center for Disease Control heeft onderzocht welke voedingsmiddelen je het best helpen tijdens het sporten. Deze Superfoods scoren op 17 essentiële voedingswaarden per 100 gram het hoogst. Bekijk ze hieronder en voeg ze toe aan je dagelijkse eetschema.

1- Witte Grapefruit. Begin je ochtend met een Witte Grapefruit voor een gezonde dosis Vitamine C. De Witte Grapefruit bevat Potassium en dat helpt je spieren tegen verkrampen.

2- Zoete Aardappel. Zeer smaakvol en vol met Vitamine A. De zoete aardappel verbetert je zicht en zorgt dus voor een scherpe blik tijdens het sporten.

3- Prei. Deze heerlijke groente waar je eindeloos mee kan variëren is een bron van Ijzer. Ijzer is belangrijk voor het zuurstoftransport in het bloed en bij de stofwisseling. Bij een tekort aan Ijzer ontstaan symptomen zoals vermoeidheid, bleke huid en snel buiten adem zijn.

4- Bramen. Laag in calorieën en hoog in antioxidanten. Bramen bevatten naast vezels en Vitamine C ook Vitamine K. Vitamine K zorgt voor sterkere botten.

5- Rode Grapefruit. Bevat al het goede van de witte grapefruit maar ook Pantotheenzuur of Vitamine B5. Deze is nodig voor de energievoorziening van het lichaam en de opbouw en afbraak van eiwitten en vetten. Een tekort hieraan kan leiden tot een branderig en pijnlijk gevoel in de voeten.

6- Limoen. Deze frisse vrucht bevat heerlijk sap dat je bijvoorbeeld over je salade kan sprenkelen. Naast Vitamine C zit er ook Calcium in Limoen. Calcium is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren en het transport van andere mineralen in het lichaam.

7- Radijs. Tijdens warme dagen is Radijs een gezonde snack die veel vocht bevat en een goede dosis Vitamine C. Vitamine C is natuurlijk de bekendste booster van je weerstand. Probeer eens wat radijsjes door je salade heen of gebruik ze als garnering bij een BBQ.

Van welke bovenstaande Superfood ben jij een fan? Laat hieronder weten hoe je deze eet.