5 redenen om koffie te drinken

Blog

5 redenen om koffie te drinken

Gepost op 16-10-2014

Na het uitzetten van je wekker is dit vaak de tweede handeling die je doet zodra je wakker bent, koffie zetten. Je dag echt goed beginnen doe je uiteraard met je vertrouwde bakkie troost 

Zelf drink ik ook wel eens een espresso of twee voor mijn cardio (HIIT) workout, maar daarover later meer. Ik heb namelijk goed nieuws voor je. Er zijn 5 redenen om koffie te drinken omdat dit meestal een gezonde gewoonte is.

Britse onderzoekers hebben op hardlopers getest wie er beter presteren. Groep 1 waren hardlopers die koffie dronken voor de workout en Groep 2 hardlopers die geen koffie dronken. De winnaars? De sportieve koffie leuten presteerden beter:)

DRINK MAXIMAAL 4 KOPPEN KOFFIE PER DAG EN GENIET VAN DE VOLGENDE VOORDELEN:

1- MINDER HARTKLACHTEN. Het consumeren van 3 a 4 kopjes koffie per dag hield verband met een lager risico op hartklachten en beter functioneren van bloedvaten en de bloedsomloop.

2- MEER ANTIOXIDANTEN. Arabicabonen zitten vol met antioxidanten. Uit een 4 weken durend onderzoek bleek dat bij koffiedrinkers van deze bonen de DNA-schade werd verlaagd die vrije radicalen kunnen veroorzaken.

3- MINDER STRESS. De aroma's in koffie kunnen je stemming beïnvloeden. Wanneer muizen in een doolhof worden gezet en de geur van koffie ruiken worden ze minder angstig en verlaagt het gevoel van stress.

4- BETERE STEMMING. Volgens een onderzoek van het Amerikaanse National Institute of Health lopen volwassenen die 4 koppen koffie per dag drinken 10% minder kans op depressiviteit dan niet-koffiedrinkers.

5- BETER BREIN. Antioxidanten beschermen je hersenen tegen verlies van cognitieve eigenschappen en kunnen het ontstaan van Alzheimer uitstellen. Onderzoek wees verder uit dat mensen van 65 jaar en ouder met geheugenverlies die 3 koppen koffie dronken geen Alzheimer kregen. Mensen die minder koffie dronken lieten een verslechtering van hun verstandelijke vermogens zien.

CONCLUSIE: drink gerust je bakje koffie maar overdrijf het niet. Meer dan 4 kopjes koffie per dag kan de dichtheid van je botten verlagen. Daarnaast kan laat op de dag koffie drinken je slaap negatief beïnvloeden. Een hogere inname dan 200 milligram cafeïne per dag kan verband hebben met miskramen. Omdat cafeïne een stimulerend middel is kan het zenuwachtigheid en angststoornissen extra opschroeven.

TOT SLOT EEN FAT LOSS TIP 

Ik vertelde je al dat ik soms voor mijn cardio workout 2 espresso's drink. Dit doe ik op een lege maag net als de workout. De espresso's geven me precies de boost waardoor ik zonder moeite mijn HIIT afrond. Daarnaast geven ze een flinke slinger aan mijn metabolisme en schiet mijn verbranding direct omhoog. Omdat ik nog niet heb gegeten worden tijdens de HIIT mijn reserves ( lees vet..hèhè) aangesproken. Last but not least profiteer ik de hele dag van mijn Morning workout en zal mijn AFTERBURN nog effectiever zijn omdat ik de hele dag nog actief ben. KASSA dus op het gebied van Fat Loss.